Standardna stakla


U našoj ponudi mogu se pronaći stakla svetskih proizvođača kao što su: GUARDIAN, AGC, SAINT GOBAIN i drugi.

Float staklo


Float je staklo najšire primene. Klasično providno stako kod kojeg se zbog primesa gvožđa javlja blagi zelenkasti ili plavkasti pigment. U zavisnosti od proizvođača nazivaju se još i Extra Clear, Planibel, Planiclear i sl. Proizvode se u debljinama od 3 do 19mm i dimenzijama 600x321cm ali se procesom laminiranja mogu spajati u deblje pakete. Ova stakla mogu se stanardno obrađivati, kaliti, savijati, laminirati i bušiti.


Low iron staklo


Low iron su stakla sa manjim procentom gvožđa čime se postiže bolja transparentost i prozirost. Ivica ovih stakla je skoro bez pigmenta a transmisija je bolja u odnosu na float stakla. Ova stakla naveću primenu nalaze u enterijeru ali se mogu primeniti i kao fasadna stakla. U zavisnosti od proizvođača naztivaju se Ultra Clear, Planiclear, Diamant i sl. Proizvode se u debljinama od 3 do 19mm i dimenzijama 600x321cm ali se procesom laminiranja mogu spajati u deblje pakete. Ova stakla mogu se stanardno obrađivati, kaliti, savijati i laminirati.


Stakla u boji


Ovo su stakla koja u svojoj masi imaju određeni pigment. U najvećoj meri proizvode se u osnovnim bojama kao što su: bronza, sivo, plavo, zeleno,crno. Proizvode se u debljinama od 3 do 12mm u dimenzijama 600x321cm ali se procesom laminiranja mogu spajati u deblje pakete. Ova stakla mogu se stanardno obrađivati, kaliti, savijati i laminirati.


Mat stakla


Ova stakla su u procesu proizvodnje matirana u specijalnim komorama hemijskim postupkom. Na ovaj način postiže se kvalitetna matirana translucentna površina ujedačenog inteziteta. U zavismosti od inteziteta hemijskog tretiranja postižu se različiti intenziteti matiranja. Proizvode se kao float, low iron i stakla u boji. Proizvode se u debljinama od 3 do 19mm u dimenzijama 600x321cm ali se procesom laminiranja mogu spajati u deblje pakete. Ova stakla mogu se stanardno obrađivati, kaliti, savijati i laminirati.


Dekorativna ornament stakla


Ornament stakla su ona koja na svojoj površini imaju utisnute različite motive i rastere u vidu linija, tačkica, kvadratića, različitih motiva i sl. U zavisnoti od proizvođača i tipa motiva izdvajaju se: Delta, Bubble, Dew, Gluechip, Flutes, Chaterdrals i mngoi drugi. Proizvode se pretežno u debljinama od 3 do 10mm. Mogu se kaliti, emajlirati, štampati, laminirati, bušiti. Nalaze veliku primenu u enetrijeru, ali se mogu koristiti i u ektsterijeru.


Fasadna i prozorska stakla


Ovu grupu čini veoma veliki broj različitih tipova stakala koja na svojoj površini imaju specijalni sloj u vidu tankog nanosa određenog metala. Ovaj sloj na staklu u kombinaciji sa drugim staklima u okviru termoizolacioog paketa doprinosi postizanju određenihj termoizoalcionih i vizuelnih performansi. Koriste se pretežo u okviru termoizolacionih paketa kao dvoslojni, troslojni ili čak i kao četvoroslojni paketi. Karakteristike ovih stakala omogućuju smanjenje preteranog pregrevanja prostorija u toku leta od direktnog sunčevog zračenja i sprečavaju toplotne gubtike zimi. Prozivode se kao monolitna i laminirana stakla u debljinama 3-15mm i dimenzijama 600x321cm. U zavisnosti od tipa mogu se kaliti, savijati, laminirati, emajlirati, štampati, bušiti i sl.


Laminirana stakla


Zbog svoje bezbednosti prilikom loma nalaze veliku primenu kao staklene pregrade, izlozi, ograde, sigurnosna anti-theft stakla, prozorska i fasadna stakla.


Ogledala


Ogledala su stakla pretežno float, low iron, u boji i sa antik efektom koja na jednoj strani imaju tanak reflektivan sloj srebro nitrata zaštićenog jakim lakom u boji. Izrađuju se u debljinama 3-6mm u dimenzijama 600x321cm.


Kontakt