Staklene obloge


Raznovrsne i lagane za održavanje


Prilikom izrade staklenih obloga koriste se najkvalitetnije keramičke boje. Kaljeno staklo je biološki neaktivan, lako održiv, postajan, materijal otporan na habanje i mehanička opterećenja čime sve više dobija prednost kada je u pitanju savremeni enterijer.

+

Staklene zidne obloge izrađuju se u različitim oblicima, dimenzijama i debljinama. Na oblogama je moguće pripremiti ureze svih standarda i dimenzija kako bi se omogućila jednostavna ugradnja neophodnih priključaka. U zavisnosti od uslova staklena obloga zida ugrađuje se sa vidljivim ili skrivenim nosačima direktno na podlogu, preko rasterske konstrukcije, u ramove, u specijalne profile ili pomoću tačkastih nosača. Prema zahtevu ugrađuju se segmentno ili u jednom komadu.

+

Proizvode se u bojama po RAL i NCS standardu farbanjem anti-scratch keramičkim pigmentom pri čemu se lako mogu uklopiti sa ostalnim prostornim elementima. Osim jednobojnih, proizvodimo i zidne obloge koje mogu imati motiv u više boja, full-color motiv, peskirati se potpuno ili po motivu, gravirati ili se pampleksirati filmom u boji.

+

Zbog odsustva poroznosti i minimalnog statičkog elektriciteta zadržavanje nečistoća je minimalno čime ove obloge predstavljaju površine koje su najlakše za održavanje. Zbog ovih osobina staklene zidne obloge najčešće se preporučuju u kuhinjama, toaletima, hodnicima, kancelarijama, laboratorijama, svim prostorijama za stanovanje a posebno u javnim objektima.