Peskiranje Čelični i Alu elementi Savijanje stakla CNC obrada stakla Bušenje stakla Protivpožarna stakla KP obrada Magacin stakla Sečenje stakla Lameliranje stakla Termoizolaciona stakla Emajliranje Sito štampa Kaljenje stakla

Peskiranje predstavlja tehnološki proces površinske mehaničke obrade ravnog i savijenog stakla pri kojem se u specijalnoj komori abraziv (pesak posebne granulacije) pod pritiskom i u određenoj brzini nanosi na površinu. Ovim postupkom postižu se različiti dekorativni elementi kao što su: matiranje, plitko graviranje i izrada motiva. Nanošenje abraziva vrši se automatski mehaničkom rukom čime se postiže homogenost i ujednačenost mat površine. Osim automatski, staklo se može peskirati ručno kako bi se postigli različiti efekti.

 

Proces matiranja se osim peskiranja vrši hemijski, nanošenjem kiseline koja nagriza površinski sloj i time stvara mat efekat.

 

 

PRIMENA

 

Peskirati se mogu svi tipovi i debljine stakla čime se postižu različiti efekti. Ovakvo obrađeno staklo nalazi široku primenu kako u enterijeru tako i u eksterijeru. Odličan je izbor prilikom pregrađivanja prostora u uslovima nedovoljnog osvetljenja.

 

pogledaj video